Любимецът на народа Карлос Насар, който по феноменален начин спечели олимпийската титла в категория до 89 кг на вдигането на тежести, е отказал много сериозна оферта да се състезава за Катар. Световният рекордьор в щангите разкри, че е имал предложение за 6000 долара месечна заплата, 400 долара на ден и към тези суми още бонуси и придобивки, включително 6-цифрени премии при успехи.

Това обаче била офертата за първата година от договора, в която Насар не може да се състезава, тъй като е наказан. След това сумите скачат по 10.

Разкритието Насар прави в началото на тази година при участие в YouTube канала "Цанов напред и нагоре".

"Шефът на катарската федерация дойде в България. Трима човека бяха. Опитваха се да ме пазарят, аз им отказвам, отказвам, отказвам. Мине се известно време, пак ми се обаждат. Те се ядосват, като им отказвам", обясни Карлос Насар. А след това добави и какво са му предложили при първата оферта от Катар към него.

Предложението към Насар: 

Шест хиляди долара месечна заплата

400 долара на ден

Масажист

Двама треньори

Лагери, където поиска

Безплатна храна

Премии по 500-800 хиляди долара

"Колко ми предложиха? Сигурни пари, без да правя нищо, ми предложиха 6000 долара месечна заплата, 400 долара на ден джобни. Имаш доктор с теб, масажист с теб, имаш двама треньори, лагери, където искаш, безплатни храни. Това е само за първата ми година, докато съм наказан. Защото като ме купят - съм със спрени права за една година. А вече като идват резултатите, всичко скача по 10. Отделно имаш премии по 500, по 800 хиляди долара...", обясни още Насар.

20-годишният олимпийски шампион се прибира утре от Париж.