Българската състезателка Александра Фейгин е била привикана да даде допинг проба след участието си на Олимпийските игри. Новината съобщи за БНТ треньорката й Ина Лутай, която коментира на живо финалите при жените по фигурно пързаляне за обществената телевизия.

Саша Фейгин е попаднала след жребий в списъка от състезателки, които трябва да бъдат проверени.

Първите три в класирането също минават на задължителен тест при допинг ченгетата.

Българката завърши на 24-о място в индивидуалната надпревара в Пекин, след като събра сбор от двете си изигравания от 159.31 точки.

Фейгин беше проверена и на европейското първенство преди месец.

19-годишната Саша съжали, че не е успяла да изпълни съвсем чисто волната си програма, но обясни, че е щастлива от участието си на Олимпиадата в Пекин. Тя приземи шест от седемте си планирани скока и получи 100.15 точки за своята „Жар птица“ по Игор Стравински, което й отреди 24-ата позиция. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пред камерата на БНТ Фейгин каза, че няма търпение да се възстанови и да започне да учи нов скок. Нейната треньорка Ина Лутай уточни, че става дума за четворен тулуп.

„За съжаление, не бях спокойна, чувствах напрежение, исках да направя максимума, допуснах грешка. Но като цяло съм доволна от себе си, защото сезонът беше тежък. Точно в последния момент преди Олимпиадата успях да вляза във форма, сега вече мога да го кажа“, каза Фейгин.

„Волната програма мога да кажа, че беше една от най-добрите, които съм изпълнявала за този сезон, много се радвам, че успях да се събера за най-важния старт в живота ми, дано не е последен. Ще започна да разучавам нов скок, ако се възстановя“, допълни Саша.

„Наистина успях след тежко възстановяване да набера достатъчно добра форма, за да се представя достойно, да не излагам моите треньори и България, затова се оценявам на добро ниво“, каза още Александра Фейгин.

След това тя използва ефира на БНТ, за да честити рождения ден на треньорката си Ина Лутай, която коментираше състезанието от студиото в София.

Малко след това наставникът разкри и какво са си казали двете по телефона веднага след изиграването на волната програма.

"Ядосва се за грешката, която допусна. Поговорихме си набързо какво ще правим от тук нататък. Разговорът ни беше много градивен. Казах ѝ, че безкрайно я обичам. А тя ми честити отново празника", сподели Ина Лутай.

Заедно със Саша Фейгин в Пекин беше другият треньор, който я подготвя - Андрей Лутай.