Шестима български спортисти ще участват в състезанията от първия ден на зимните олимпийски игри в Пекин.

ГЛЕДАЙТЕ - ТУК и ТУК!

Владимир Зографски ще стартира в квалификациите на нормалната шанца на олимпийския комплекс в Чжанцзякоу, които започват в 8:20 часа наше време. Състезанието пък ще се проведе утре (6 февруари) от 13:00 часа българско време. След няколко дни Зографски ще участва и в надпреварата на голямата шанца.

В 11:00 часа днес започват състезанията по биатлон на Игрите в Пекин със смесената щафета на 4 по 6 километра. България ще бъде в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

От 13:10 часа е първият от днешните два манша на шейни мъже, където ни представя Павел Ангелов. Той даде 27-о време в последната шеста официална тренировка в индивидуалната надпревара на Олимпадата в Пекин. 

Две страни, в които снегът е мираж, дебютират на Зимна олимпиада

В петък Ангелов преодоля трасето на улея в Янцин за 1:00.839 минута. Това беше най-слабото му постижение от всички сесии, в които постигна най-добър резултат от 59.934 секунди на старта в сряда.

30-годишният Ангелов се класира на 37-о място в дисциплината при дебюта си на Олимпиада преди четири години в Пьонгчанг.

ПРОГРАМАТА НА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ ДНЕС НА ОЛИМПИАДАТА:

ИМЕ СПОРТ ЧАС/РЕЗУЛТАТ
Владимир Зографски Ски-скок (нормална шанца, квалификация) 8:20 часа
Милена Тодорова
Мария Здравкова
Владимир Илиев
Димитър Герджиков 
Биатлон (смесена щафета - 4 по 6 км) 11:00 часа
Павел Ангелов Шейни (единично, първи манш) 13:10 часа
Павел Ангелов  Шейни (единично, втори манш) 15:15 часа
 

И от олимпийския стадион в Пекин малко преди навлизането на българската делегация за дефилето на нациите при откриването на игрите...

Публикувахте от Bulgarian Olympic Team в Петък, 4 февруари 2022 г.