Големият фаворит за олимпийската титла по хокей на лед при жените Канада се класира за полуфиналите на турнира в Пекин, след като записа нова впечатляваща победа. „Кленовите“ листа се разправиха с Швеция и спечелиха с 11:0.

Бриан Дженър и Сара Филиър вкараха по три гола за успеха. Двете са топреализаторките на женския хокеен турнир в китайската столица с по осем попадения. Ерин Амброуз, Натали Спуунър и Джейми Лий Ратрей завършиха с по един гол и една асистенция. Блейр Търнбул и Емили Кларк също бяха точни. Мари-Филип Пулен и Сара Нърс направиха по три голови подавания, докато Клеър Томпсън добави три.

В мач от група „С“ на турнира при мъжете Финландия защити претенциите за медал с рутинна победа с 3:1 над Латвия. Валтери Кемилайнен, Лео Комаров и Марко Антила се разписаха за успеха. Родриго Аболс беше точен за латвийците. Финландците оглавяват групата с шест точки и по-добра голова разлика от втория Швеция. Латвия е трета с нула точки, колкото има и четвъртата Словакия. В неделя предстои съседското дерби между Финландия и Швеция, както и срещата между словаците и латвийците.