Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе разговор в онлайн формат с посланика на Китайската народна република в България Н. Пр. Дун Сяодзюн.

Двамата обсъдиха започващите на 4 февруари Зимни олимпийски игри в Пекин. Посланикът поздрави Василев за назначаването му за министър и му пожела успех.

Министър Василев ще присъства на официалната церемония за откриването на Игрите, която ще се проведе на Националния стадион в китайската столица. Радостин Василев изрази увереността си, че организацията на най-големия спортен форум ще бъде на високо ниво.

Спортният министър и посланикът на Китай обсъдиха и влиянието, което ще има пандемията от коронавирус върху провеждането на състезанията, част от програмата на Зимните олимпийски игри. Н. Пр. Дун Сяодзюн заяви, че Организационният комитет е взел всички необходими противоепидемични мерки, за да бъде гарантирана безопасността на спортистите и гостите.

Той обяви, че здравето на всички участници е на първо място. Според него Зимните олимпийски игри ще укрепят солидарността в един разделен и нестабилен свят.