Драматичен финал беляза мъжката щафета в биатлона (4 х 7,5 километра) на Олимпиадата в Пекин. Норвегия успя да спечели златото, след като руснаците и по-конкретно Едуард Латипов се провали на последната си стрелба и пропиля аванс от 50 секунди. До този момент "сборная" изглеждаше абсолютен фаворит за титлата, но в крайна сметка остана на третото място. 

Българската щафета финишира на 18-ата позиция от 21 отбора.

27-годишният Латипов свали само три мишени с общо осемте си патрона и отборът му се размина със златото.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Титлата завоюваха норвежците в състав Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингес Бьо и Кристиансен. Те преминаха през трасето за 1:19.50.2 часа. Второто място е за Франция (Фабиан Клод, Емилиян Жаклен, Симон Дестьо, Кентан Фийон Майе).

Четиримата ни биатлонисти се наредиха на 18-ото място с време 1:27.05.3 часа. Благой Тодев зареди три допълнителни партона на първи пост и предаде 19-и на Владимир Илиев, който със силно бягане и само две грешки изведе отбора ни до 16-ата позиция. 

На трети и четвърти пост Димитър Герджиков и Антон Синапов направиха по една допълнителна обиколка - съответно на легнал и на прав, което отреди крайното 18-о място за страната ни.

С това мъжете ни приключиха участието си на Игрите в Пекин, а утре е щафетата при жените с начален час 9:45 часа българско време. При дамите съществува малък шанс Милена Тодорова да участва на масовия индивидуален старт в събота, тъй като в момента е втора резерва от квотата на състезателките извън ранглистата от Световната купа. 

 

Биатлонистите ни 18-и на олимпийската щафета в Пекин Четиримата български биатлонисти се наредиха на 18-о място в...

Публикувахте от Bulgarian Olympic Team в Вторник, 15 февруари 2022 г.

 

 

Снимки Profimedia.bg: