Американските фигуристи Алекса Книрим и Брендън Фрейзър се оказаха обект на съдебно дело. Срещу тях е подаден иск за нарушаване на авторски права, пише „Courthouse News“.

Според информацията, жалбата срещу спортната двойка е подадена след изпълнението на дуета в отборното състезание на олимпийските игри в Пекин под съпровода на песента „The House of the Rising Sun“ в изпълнение на групата „Heavy Young Heathens“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Оригиналната версия е записана от групата „The Animals“ през 1964 г., но от „Heavy Young Heathens“ твърдят, че техният запис се отличава с оригинална интродукция и уникален аранжимент, който им позволява да търсят авторски права върху изпълнението на кавър версия.

Искът срещу американските фигуристи е заведен на 17 февруари във федералния съд на град Санта Ана (щат Калифорния). В изнесената информация не се съобщава за каква парична компенсация настояват музикантите.

Алекса Книрим и Брендън Фрейзър вчера завършиха на шесто място в надпреварата при спортните двойки в Пекин 2022, а в първите дни на Олимпиадата завоюваха сребро в отборната надпреварата. Те обаче още не са получили медала си заради скандала с руската фигуристка Камила Валиева.