Българският състезател в ски-скока на Олимпиадата в Пекин Владимир Зографски изрази очакванията си за утрешния финал на нормалната шанца, на която днес зае 13-ото място в квалификацията

„Надявам се утре да е по-добре. Допуснах няколко грешки, но това е квалификация, утре е големият ден. Забавянето преди скока (б.р. - Зографски беше задържан за няколко минути заради силен вятър) не бих казал, че ми пречи. Гледам да се концентрирам за това какво ми престои. По-лошо е, ако се наложи да чакаш на тези температури“, каза пред БНТ Зографски след квалификацията.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Олимпийските игри са най-големият форум, всичко е на много високо ниво. Харесва ми тук, бих казал, че е по-добре от предишните две Олимпиади, на които съм участвал“, добави самоковецът. 

Попитан за неудобството от провеждането на тестове против К-19 всеки ден, той каза: „На Световната купа също имаме всеки ден тестове, така че може да се каже, че вече сме свикнали.“

„Ако искаме да подобрим класирането от последната Олимпиада, ще трябва да направим подобрения“, добави Владимир Зографски.

Финалът започва в 13:00 часа наше време в неделя (6 февруари). 

След няколко дни Зографски ще участва и в състезанията на Олимпиадата на голямата шанца.