Днешните прогнози за мачовете от световното първенство са на Мариян Христов. Бившият национал е единственият българин, ставал шампион на Германия. Любимецът на “сините” фенове коментира пред БЛИЦ предстоящите двубои.

"Не вярвам Италия да има някакви проблеми срещу отстъпващия значително по класа тим на Коста Рика. “Скуадра адзура” ще се хвърли за убедителна победа, за да си осигури предсрочно класирането за следващата фаза. За италианците е важно освен това да завършат на първо място в предварителната група, за да избегнат по-силен съперник в следващата фаза. Очаквам класическа победа за Италия – 3:0.

Франция ще срещне корав съперник в лицето на Швейцария. “Кръстоносците” имат отличен треньор – Отмар Хицфелд, който е видял всичко във футбола. Той разполага с добър отбор, изграден от опитни футболисти, способни са да поднесат изненади по всяко време. Спомняте си сигурно победата им над Испания още в първия мач в ЮАР на предишното Световно първенство. Швейцарската школа работи много добре, бълва постоянно таланти. “Петлите” биха убедително Хондурас на старта на Мондиала, но тази вечер няма да им бъде никак лесно. Хондурас не е мерило за класа. Прогнозата ми е, че ще се получи боево реми, заяви Христов. - Най-скучната среща се очертава да бъде между Хондурас и Еквадор. За мен тези два отбора са пълна загадка. Не ги познавам. Въпреки това давам предпочитанията си на Еквадор. Те имат по-голям опит от участия на такива големи турнири като Мондиал 2014.”

Прогнозите на Мариян Христов
Италия – Коста Рика 3:0
На полувремето 2:0

Швейцария – Франция 1:1
На полувремето 0:0

Хондурас – Еквадор 0:1
На полувремето 0:0

Прогнозите от вчера: Димитър Димитров не уцели нито една от своите прогнози от вчерашната програма на Мондиала 2014.