Големият талант на Славия Филип Кръстев скоро няма да играе в Англия след трансфера си в Манчестър Сити, тъй като след края на календарната година ще премине като преотстъпен в белгийския Ломел, но въпреки това още от сега получава страхотно признание. 18-годишният халф беше включен в "отбора на бъдещето" на "гражданите" от Manchester Evening News.

Според изданието за три месеца - периодът, в който върлува коронавирусната пандемията, английският клуб е събрал потенциалния си отбор на бъдещето с деветима млади играчи, един от които е Филип Кръстев.

„Някои от тези играчи, които специалистите около и на "Етихад" са наблюдавали и привлекли, може никога дори да не види Манчестър, тъй като доста от тях ще се обиграват другаде. Така е и с Кръстев, който ще довърши календарната година в Славия и после ще заиграе за белгийския Ломел. Но всеки от тях има възможността да хване окото на персонала на академията", пише изданието.

„Кръстев ще бъде наблюдаван внимателно от Сити, който очевидно ще има първи вариант, ако играчът развие докрай големия си талант", допълват от британската медия.