Най-модерното съоръжение в България - "Арена Армеец София" официално беше открито. Точно в 18:15 часа премиерът Бойко Борисов преряза лентата заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на спорта Свилен Нейков.

Точно в 17:50 часа започна церемонията по откриването на залата. Елица и Стунджи изпълниха "Излел е Дельо хайдутин" за старта пред малко повече от 11 хиляди души. Събитието трябваше да започне в 17:00 часа, но закъсня с 50 минути заради забавяне на ВИП гости. Водещи на церемонията бяха световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева и радиоводещият Драго Симеонов.

На импровизираната сцена излязоха спортният министър Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на квартал “Слатина” Антония Апостолова, премиерът Бойко Борисов, председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров.

“Дами и господа, след 18 месеца упорит труд и работа “Арена Армеец” успя да отвори врати и да покажем това, което в България за повече от 20 години не се е случвало. България има своите големи имена, олимпийските и световни шампиони, които с много труд и воля показаха, че нищо не може да ги спре да постигнат голямата цел. Именно това голямо спортно семейство заслужава новата зала”, започна с обръщение министър Свилен Нейков.

Изказване направи шефът на волейбола Данчо Лазаров, а след него се изказа и Бойко Борисов. Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов излезе и подари фланелка на премиера.
 
“Господин Борисов от мое име и от името на националния отбор по волейбол ви благодарим, че позволихте всичко това да се случи. Имаме подарък за вас, това е фланелка на националния тим с вашия любим №13, с което ви обявявам за почетен капитан на националния тим на България. Трябва да ви благодаря и за парите, 2 милиона лева, които отпуснахте за олимпийската ни подготовка”, каза Владо Николов.

Капацитетът на „Арена Армеец" е 12 529 седящи места, от които 3500 са на телескопични трибуни, а с правостоящи посетителите може да се стигне до 19 000 души. Залата беше изградена изцяло в рамките на 18 месеца. По договор тя трябва да се използва за осем вида спорт, но предлага възможност за практикуването на около 30./БЛИЦ