Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола е категоричен, че няма да промени начина на мислене и идеите, които изповядва за футбол. Бившият наставник на Барселона дори призна, че е готов да си тръгне, ако ръководството на баварците прецени,ч е не той е точният човек за поста.

Специалистът отнесе сериозна доза критики за начина на игра на Байерн след отпадането от Шампионската лига. Първият мач в Испания завърши при 0:1, а поражението в Мюнхен бе тежко - 0:4.

"Изповядвам собствена философия, която отборът ще използва срещу Хамбургер, Щутгарт, във финала за Купата на Германия и през следващия сезон", започна испанецът.

"Не съм дошъл тук, за да променя германската футболна култура, но имам собствени идеи за играта. Не мога да уча футболистите на друг треньорски футбол. Това означава, че те трябва да се нагласят за моите разбирания. Не мога да бъда треньор на Байерн, ако трябва да казвам неща, които не одобрявам. Това би било лошо за клуба, за играчите, които са интелигентни. Те не биха имали доверие в мен, ако самият аз не съм честен със себе си."

"Загубата от Реал (Мадрид) само ме укоражи да следвам собствената си философия. Отпаднахме на полуфинал в Шампионската лига от страхотен тим. Това се случва и ще продължава да се случва. Срамота е", коментира Пеп реванша с Реал (0:4).

"От ръководството зависи дали аз съм точният треньор за отбора. Аз не определям нищо."

Гуардиола изведе Байерн до шампионската титла на Буднеслигата в първия си сезон в Мюнхен и може дори да постигне дубъл. На 17 май баварците излизат срещу Борусия (Дортмунд) във финала за Купата на Германия.