Интерпол обяви издирването на двама високопоставени сътрудници на ФИФА. Става въпрос за бившият вицепрезидент на централата Джак Уорнър и бившият президент на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Николас Леос.

Последните информации сочеха, че Леос е задържан под домашен арест в Парагвай, а Уорнър е пуснат под гаранция срещу 400 000 щатски долара, след като преди това сам се предаде на властите в Тринидад и Тобаго. Оказа се обаче, че Уорнър не е пуснат под гаранция, а е напуснал затвора в Тринидад и Тобаго с линейка. Той е един от задържаните 11 висши функционери във ФИФА по подозрения в корупция при избора на страните домакини за Световното през 2018 г. (Русия) и Мондиал 2022 (Катар). Уорнър се оплакал, че не се чувства добре и е бил откаран по спешност в болница.

Леос и Уорнър бяха обвинени на 27 май от съд в САЩ в корупция и финансови злоупотреби заедно с още седем служители на ФИФА и петима ръководители на компании, свързани с дейността на централата. 72-годишният Уорнър е изправен пред 12 различни обвинения в корупция за времето, когато е заемал ръководния пост в световната футболна централа. Делото срещу него трябваше да започне на 12 юли.

Както е известно, седем чиновници от Световната централа бяха задържани в Цюрих в навечерието преди президентските избори във ФИФА на 29 май, когато Сеп Блатер беше преизбран за пети мандат. Изненадващ обаче самият Блатер обяви снощи, че ще подаде оставка. За тази цел ще бъде свикан извънреден конгрес на ФИФА между декември 2015 година и март 2016 година.