Бизнесменът Алехандро Бурсако, един от тримата аржентинци, издирвани от американските власти заради разследването за корупция във ФИФА, се предаде доброволно на полицията в Северна Италия.
 
Италианските власти обявиха, че Бурсако се е предал на полицията в Болзано, но не разкриха повече детайли. Пред аржентинското радио „Ла Ред“ се позова на информация от Италия и разкри, че бизнесменът се е явил в полицейския участък заедно с двама адвокати – един италианец и един аржентинец.
 
Според американската прокуратура 50-годиният Бурсако заедно със 70-годишния Уго Джинкис и неговия 40-годишен син Мариано Джинкис, са давали подкуп, за да получат медийните права от южноамерикански футболни федерации. Към момента баща и син Джинкис са в неизвестност. Аржентинският съдия, който на 28 май издаде заповед за арестуването на тримата, обяви, че тогава не е знаел дали те са в страната.
 
Бурсако е бивш президент на аржентинската компания за спортен маркетинг „Торнеос и Компетисионес“, а Уго и Мариано Джинкис са управлявали „Фул Плей“ - компания за спортни медии и маркетинг в Аржентина.