Данъчните измами на президента на Байерн Ули Хоьнес може да придобият много по-големи размери от предварително очакваното.

Според немското списание „Щерн” босът на баварците е укрил в Швейцария много повече пари от досега известните. Информатор на изданието е подал сигнал за това в мюнхенската прокуратура.

Въпросният анонимен засега източник твърди, че Хьонес е депозирал в личната си сметка в банка Vontobel повече от 500 милиона швейцарски франка или около 350 милиона евро.

Освен това информаторът включва в скандала около Хьонес още три швейцарски банки: голямата банка Credit Suisse, цюрихската банка Kantonalbank, както и Bankhaus Julius Bär.

Подаденият сигнал ще бъде проверен от разследващите. Засега от прокуратурата не искат да коментират новите информации, след като още миналата седмица официално повдигнаха обвинение срещу боса на Байерн и първото съдебно заседание се очаква да се проведе до края на септември.

От списание „Щерн” са изпратили факс до Хьонес миналата седмица с въпроси от сорта на колко точно са укритите пари и какъв е техният произход с цел да му дадат шанс да направи самопризнания. Адвокатите на боса на Байерн обаче отхвърлиха каквато и да възможност за нови самопризнания.