Мачът при двойките между България и Великобритания продължи до 2:30 часа след полунощ австралийско време, след като началото му се забави. Както вече стана ясно, Григор Димитров и Александър Лазаров надвиха Джейми Мъри/Джо Солзбъри - 7:6(5), 6:7(2) и 11:9 точки в шампионския тайбрек, за да осигурят крайния успех на България с 2:1.

Кореспондентът на БЛИЦ в Сидни предаде, че срещата е трябвало да започне около 18 часа местно време. Главната съдийка на предишния двубой между Молдова и Белгия обаче допусна колосален гаф. 

Реферката явно не беше в час, защото при 7:5 при решителния тайбрек на двойките, тя обяви молдовците за победители. Състезателите започнаха да лягат по земята и да се радват, но след това на съдията беше обяснено, че решителният тайбрек се играе не до 7, а до 10 точки. В този момент на двата отбора беше разпоредено да подновят играта. Тогава вече драмата беше пълна, тъй като тимът на Молдова загуби с 9:11 точки.

Както е известно, именно молдовците са следващия съперник на България. Мачовете ще стартират в 10:00 часа местно време (1:00 часа българско в нощта на събота срещу неделя).