Скандалът с присъствието на Новак Джокович в Австралия може да вземе нов обрат, въпреки че министърът по имиграцията Алекс Хоук още не е взел решение дали за втори път да анулира визата на най-добрия тенисист в света.

Както е известно, вчера съдът в Мелбърн върна юридическата сила на визата на Ноле, след като той прекара няколко дни в център за нелегални имигранти.

Сега обаче се появи нов документ, който може да даде основания на Хоук да отмени правото на Джокович на престой в Австралия и възможността да защитава титлата си от Australian Open.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Оказва се, че Джокера е излъгал в граничната си декларация. В документа има точка, касаеща пътуванията на влизащия на австралийска територия за последните две седмици преди пристигането на Зеления континент.

Там Джокович е посочил отрицателен отговор. Проблемът е, че всички фенове на тениса знаят, че сръбският тенисист през същия период пътува от Белград до Испания. Документът в момента се разследва от австралийските власти и вероятно именно това бави решението на министъра по миграцията.

В декларацията ясно е посочено, че при предоставяне на лъжлива информация, деклараторът подлежи на съдебно наказание за лъжлива или подвеждаща информация. Максималната санкция е 12-месечен престой в затвор.

Джокович е отговорил на обвиненията, че е излъгал в граничния документ с твърдението, че той не е попълнен лично от него, а от представител на Австралийската тенис федерация.

Както е известно, днес се очаква решението на министър Алекс Хоук, който трябва да прецени дали да остави в сила вчерашното съдебно решение или отново да отмени валидността на входната му виза за Австралия.

След успеха в съда в понеделник семейството на Новак Джокович даде пресконференция, на която тенисистът се включи онлайн. Медийната изява обаче беше внезапно прекъсната след въпрос, отнасящ се за публичните медийни изяви на Ноле в дните след положителния му резултат от PCR тест за коронавирус.