Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви, че Катрин Тасева ще остане в залата. Грацията, която приключи състезателната си кариера с участието на Олимпиадата в Токио, имала огромно желание да работи като треньор. Това обясни Раева, която се изказа ласкаво и за Боряна Калейн. Тя завърши пета във финала на многобоя в Токио, а Тасева остана на 14-ото място в квалификациите и не попадна сред десетте финалистки.

Публикацията на Раева във "Фейсбук":

"В невероятната еуфория след олимпийската титла на ансамбъла, нито за момент не съм забравила индивидуалните гимнастички и прекрасните ни треньори Бранимира Маркова и Марияна Памукова!  
Напротив! Откакто е свършила Олимпиадата до момента не се разделяме с Бранимира и говорим… говорим…
Можеше ли Боряна да се пребори за медал и да се включи в битката с първите четири?

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Да! Можеше! Но грешките, които допусна през квалификацията изиграха своята роля. При тази огромна конкуренция трябва всеки път да си бетон! Но за многобоя, Боряна даде всичко, на което е способна и завърши състезанието, оставяйки отлични впечатления за класата си! Буба направи отлична година, победи и Ашрам, и Аверина, и Харнаско през годината. Направи огромен скок в развитието си и трябва да е доволна от себе си и представянето си! Трябва да е изпълнена с вяра и амбиция за бъдещето, което и предстои. Показа сила, класа и огромни възможности за медал през цялата година и на самата Олимпиада. Трябва да работи много и да иска много! Познавайки я, вярвам, че ще го направи.

Илиана Раева със сензационно разкритие 

Катрин мина през различни перипетии, но нито за миг не се поколеба дали трябва да продължи след световното първенство в Баку 2019 год. Стилът на Катрин е много запомнящ се и не се включва в тази нова, модерна гимнастика, в която динамиката и темпото са водещи. Независимо от това тя направи всичко, за да се включи в невероятната конкуренция и успя. Не излезе от първата осмица (дори шестица) през годината.

Анализирахме с Бранимира, че на тази Олимпиада няма слаба гимнастичка! Такова развитие, такъв подем в гимнастиката има за първи път! На този фон, ако Кати не беше изиграла с толкова грешки съчетанието си с лента, със сигурност щеше да остане в призовата десятка за многобоя. Но аз винаги казвам, че всичко се случва така, както трябва да бъде. Това беше последното състезание за Катрин, която ще остави след себе си незабравими композиции, дело на талантливата Бранимира, изиграни от Катрин запомнящо се. 

Катрин ще остане в залата, защото има огромно желание да работи като треньор. 

Боряна ще продължи, защото има сили и талант да постигне повече!

Нейната млада и талантлива треньорка Марияна винаги иска повече и повече и аз вярвам, че двете ще го постигнат! Марияна направи отличен сезон със своята състезателка и направи своето бойно кръщение на Олимпийските игри. Тя е много амбициозен и трудолюбив треньор и бъдещето зависи само от нейната отдаденост. Аз вярвам и в двете.
Сега няколко думи за главния ни мениджър Бранимира Маркова. 

През този Олимпийски цикъл индивидуалното ни направи огромен скок. Няма да изброявам всичките завоювани медали от 2017 год. Бранимира със своите безспорни качества успя да създаде един сплотен и много добре работещ екип, който създаде едно младо поколение гимнастички, които започнахме да налагаме при жените ударно веднага след качването им в категория жени. Брани като вещ диригент ръководи тренировъчния процес на няколко треньорки и всичките ни състезателки при жените и девойките. В един чисто женски спорт, където емоциите често взимат връх, тя нито веднъж не допусна нещо подобно да съпътства работата. 

Тук, в Япония, вече няколко дни не спираме с нея да правим планове за следващия цикъл, а в България вече състезателките и и треньорите работят по плановете, които тя направи.

Брани си е поставила много високи цели и аз знам, че ще успее с нейния талант и екип от можещи и искащи треньори!

В заключение:
Огромен скок в развитието и постиженията при индивидуалното, но има още какво да подобряваме и да работим, за да се поздравим в Париж с медал. 
А вече имаме примера пред себе си на Олимпийските ни шампионки и техните треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска. Пътят е пред нас!".


 

 

Боряна и Катрин Boryana Kaleyn Бранимира Маркова и Марияна Памукова В невероятната еуфория след олимпийската титла на...

Публикувахте от Iliana Raeva в Понеделник, 9 август 2021 г.