Помощник-треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска използва социалните мрежи, за да изкаже благодарността си на петте момичета от отбора, които заслужиха златните медали на Олимпийските игри в японската столица Токио.

"08.08.2021 година България записа в историята първия златен олимпийски медал в художествената гимнастика. Благодаря на Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова за петте години, в които имахме цел и не спирахме да я гоним.

Благодаря на Весела Димитрова за това, че ми се довери да бъда до нея в този красив момент.

Преди пет години бях на мястото на тези момичета като състезател в тази жестока битка за така жадувания от мен медал на олимпийските игри в Рио 2016.

Няма нищо по-хубаво от това да можеш да изживееш още веднъж това усещане, но този път от другата страна на килима като горд треньор на олимпийски шампионки!

Благодаря на Илиана Раева, която винаги е до нас! Браво на целия екип, които дадоха всичко от себе си за достигането на най-високия връх в спорта!", написа Маевска в профила си в "Инстаграм".