Почти сигурният нов треньор на мъжкия ни национален отбор по волейбол Мартин Стоев говори относно събитията вчера. Както е известно, 41-годишният софиянец бе начело на България от 2005-а до 2008-а, като в този период спечели бронзови медали от първенството на планетата и Световната купа и класира отбора за Олимпиада след 12 г. пауза, където стана пети.

- Мартине, наясно ли си какво се случи на Общото събрание?
- Не знам какво точно се е случило. Никой от българската федерация по волейбол не ми е звънял и не ме е уведомявал. Информирах се от медиите за събитията в Правец.

- Как ще коментираш обидното изказване на Матей Казийски, че си слаб треньор?
- Имам ясно и конкретно мнение по отношение на казаното от Казийски, но ще отговоря в понеделник, когато излезе решението на федерацията по волейбол. В никакъв случай не съм останал безразличен към изявлението му. Но повтарям - становището ми ще стане известно в понеделник.

- Ако не те назначат сега, а ти предложат да поемеш отбора след Олимпиадата, ще приемеш ли?
- Не съм мислил по този въпрос, затова и не мога да дам конкретен отговор в този момент. Нека все пак изчакаме какво ще реши Управителният съвет в понеделник.

- Имаш ли оферти от клубни отбори?
- Да, имам някои предложения за новия сезон. Но ако не е станало ясно досега, нека се знае, че аз съм националист, патриот и винаги ще предпочета да водя отбора на България пред клуб.
Иво Тасев/Меридиан Мач