Много неща чух, малко неща ме изненадаха. Очаквах, че кампанията на моите опоненти ще бъде отричане на направеното от мен и омаловажаване на дотук постигнатото.

Моята управленска програма почива на реализъм и на работещи решения. Много важно е, че вече имаме възможността да влезем в кварталите, тъй като досега се занимавахме с големите улици и булеварди. Това коментира в сутрешния блок на БНТ кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова.

,,Трябва да си даваме сметка за възможностите, които имаме, защото свършената дотук работа е огромна. Да, гражданите очакват по-бързи темпове, но това не е възможно.

За пет години предприехме невиждана по темп програма за модернизация на градския транспорт и вече средната възраст на автобусите отговаря на европейските стандарти'', отбеляза кметът на столицата.

Фандъкова коментира и обвиненията, че предизборно манипулира обществени поръчки за закупуването на нови електрически автобуси.

,,Това са внушения и манипулации. Трябва час по-скоро да направим тези процедури, за да закупим нови 82 електробуса, като тези процедури няма да приключат преди изборите, а след тях. Силата на Манолова е в говоренето.

В тази кампания чувам много лъжи. Искам да разясня на всички, че договорите са публични - в сайта на Столична община може да се види всеки един договор.

Освен това, ако се спре поръчката за електробусите, ние ще загубим европейското финансиране по този проект, което аз няма да допусна да се случи'', обясни столичният градоначалник.

,,Смяната на приоритетите изисква и смяна на хората. Нуждаем се от изтъкнати личности с високо обществено мнение. Поемам огромна отговорност и имам възможността и правото да избера хората, на които ще разчитам в следващия Общински съвет. Нуждаем се от хора, които не просто да гласуват, но и да дават идеи.

,,Хората ще кажат кой докъде ще стигне, аз се гордея с промяната на града, това е моята мотивация. Определено нямам нездрави партийни амбиции'', категорична бе Фандъкова.

,,Всеки ден съм с хората и разговарям с тях, знам какви са проблемите.

В един огромен и двумилионен град не може да се свърши всичко едновременно.

За мен местните избори са състезание на идеи, колкото и клиширано да звучи'', каза още тя.

,,Ще разчитам на подкрепата на всички граждани, но трябва да имаме ясна политическа позиция, защото приоритетите се определят през политическите идеи и ценностите.

Вярвам, че хората в София имат ясна политическа позиция и ориентация. Не е въпроса само да обещаваш, но и да гарантираш, че тези ангажименти, които си поел, са реалистични'', подчерта Йорданка Фандъкова.