Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата й е нужна последователност и постоянство, за да се развива добре. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за Телевизия „Европа“ в отговор на въпрос за мотивите й да се кандидатира за нов кметски мандат.

„Работата изисква много последователност, постоянство, като не се отказваш пред трудностите, предизвикателствата и неудачите.

Наложихме скорост за развитие на града и промяна на града, която изисква да продължим, за да може градът да се развива.

Заварихме го в постоянни кризи. Голяма част от тях за радост вече са забравени.

Скоростта, която наложихме, сега се струва, че като че ли е естествена, но не. Тя изисква много работа, конкретна визия и много конкретни задачи.

Имам опита, но имам и енергията и новите идеи, за да продължи развитието на града“, добави още Фандъкова.

Столичният кмет посочи и, че не приема битката за столицата като игра, а по-скоро като сериозно предизвикателство и сблъсък на идеи. 

„Аз участвам в състезание за развитие и промяна на града с много конкретни идеи и проекти.

Предлага, много ясен график за работа с три основни задачи. Във времето приоритетите се променят, защото градът се развива.

Докато сега работихме много активно за промяна на базовата структура в града, за екологията, образованието, днес вече можем да се обърнем активно към кварталите, кварталните улици, паркирането, междублоковите пространства, да акцентираме върху чистия въздух и разбира се технологиите и активното им включване в работата на Столична община, администрацията и работата на града като цяло, защото хората очакват прозрачна работа на администрацията.

Това се постига най-добре чрез технологиите. Също така залагаме и на това, както и на големите стратегически проекти, които създават средата за развитието на икономиката в града“, коментира още столичният кмет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!