Малко съдии, няколко политици и граждани, които перманентно протестират, участваха в днешния митинг пред ВСС. Той бе предвождан от освободения председател на Районния съд Методи Лалов, предава Канал 3.
 
Лалов, който хвърли театрално оставка, която пък на свой ред бе приета от ВСС, протестира днес на тротоара пред съвета в компанията на заместника на Христо Иванов - съдия Петко Петков и "отличничката" по забавени дела Мирослава Тодорова. Припомняме, че с работата на Лалов се занимава вече прокуратурата заради съмнения за злоупотреби. 
 
Въпреки голямото медийно внимание, пред ВСС се събраха много по-малко съдии от очакваното. Те настояваха за назначаването на протежето на Лалов и шефа на Градския съд Калоян Топалов - Албена Ботева за временен шеф на Районния съд.
 
Миналата седмицае ВСС отхвърли тази кандидатура заради факта, че Ботева е част от проблема в СРС предвид факта, че самата тя е заместник-председател и в тази си роля не е направила нищо за подобряване на работата на съда.
 
Нямаше изненади в предварително ясния сценарий. Внимание на протестиращите обърнаха председателя на ВКС Лозан Панов, както и другият член на съвета, който обичайно участва в подобни сговори - Калин Калпакчиев.


 
Протестът бе яхнат и от новата партия на Радан Кънев "Нова република". Пред ВСС се появиха депутатите Петър Славов и Методи Андреев , които вчера се идентифицираха като участници в поредната дясна партия. 
 
Скромната група се разпръсна час след началото на протеста.