Пореден протест на работещите в „Автомагистрали - Черно море“ се провежда пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Демонстрацията е заради неразплатени близо 28 млн. лв. за изпълнени ремонтни дейности на магистрала „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан.

„Ами, ако смятате, че това е сериозно отношение на министър, дори и служебен - ние не смятаме, че това е нормално. Не си плащаме тока, не си плащаме сметките. Ще посрещнем коледните и новогодишните празници без пари, без средства, без финанси - непоносимо е!“, заявиха протестиращи пред БНР.

В позиция на КНСБ, адресирана до президента, служебния премиер и служебния министър на регионалното развитие се казва, че търпението е изчерпано.
Синдикатите настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума.

„Последният протест беше на 5 октомври“, припомни пред БНР Петя Стоянова, секретар на КНСБ в „Автомагистрали - Черно море“. Трайно решение на проблема няма, диалог с министерството липсва, категорична е тя.

Отпуснатата до момента сума е стигнала да се погасят някои просрочени задължения, както и да се изплатят работни заплати за август и септември.
„Сега сме в забава със заплатите за месец октомври, след няколко дни вече и за ноември“, уточни Стоянова.

Припомняме, че служебният регионален министър арх. Виолета Комитова си тръгва и не знае защо частна фирма като "Автомагистрали - Черно море" излиза на протест пред регионалното министерство. Пред журналисти в кулоарите на парламента Комитова заяви, че този проблем ще остане да се решава за вбъдеще от новия регионален министър.