АСТРОЛОГИЧЕН МОДЕЛ ПРИ ПОЯВА НА НЛО НАД ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: На 20.06 Луната съвпадна с Нептун, а преди това реализира хармоничен аспект с Уран.

Това написа астрологът Филип Филипов по повод настъпилия смут, свързан с паранормални явления в небето над София.

Пълният коментар и обяснение на небесният феномен от проф. Филипов публикуваме без редакторска намеса:

Това може да създаде странни събития и този модел не закъсня като реализира интересно събитие над столицата на България.

Странни светещи кълба поне 20 на брой се появих пред очите на софиянци в самия Център на София. Редица наблюдатели на странното явление разказват за неидентифицираните летящи обекти, като някои от тях дори са успели да ги снимат успешно.

Според разказа на очевидци всичко се случило на 20.06, понеделник вечерта около 19:30.

Кълбата стоели неподвижно на разстояние едно от друго и на различна височина, някои от тях на над 1000 метра. Били общо около 20 и се откроявали в ясното небе над столицата, отразявайки слънчевата светлина. Появили се неочаквано и веднага били забелязани от разхождащите се в „Докторска градина“ в центъра на града.

Стъписаните хора започнали да коментират, че ако са балони с хелий, трябва да се движат по посока на вятъра или да летят нагоре, докато се спукат от ниската температура в атмосферата над земята. Освен нито една метео служба не пуска 20 балона едновременно, а ако се били изпуснати балони от празненство, те е трябвало бързо да отминат издухвани от вятъра.

Обект, който се вижда ясно и над 1000 метра обикновено има сериозни размери. След около 15 минути повечето странни обекти изчезнали, с изключение на три, които в общ план образували типичната триъгълна формация, която е добре наблюдавана не само от много уфолози, но и над големи градове като Лондон например.

Проверка в сайта flightradar24.com показала, че по това време самолетите са летели над града и нямало видими промени в траекториите им. Излетели са три самолета от Летище-София, а други два кацнали. Със сигурност това не са били самолети, хеликоптери, дронове и т.н., свидетелстват разказите на очевидците.

Колкото до предположението, че може да са балони или спътници, едните се движат, а другите се виждат в тъмната част на денонощието, отбелязват също така столичани. Дали небето над София е било посетено от представители на извънземна цивилизация, остава загадка!