Блогърката и журналистка Даная Мърсър разобличи перфектната фигура на момичетата на снимки в социалните мрежи и удиви потребителите. Съответният пост се появи на страницата ѝ в Instagram.

Жената публикува видеоклип, в който ясно доказва, че привлекателният външен вид на снимките в социалните мрежи често е фалшив.

Даная се появява в червен комплект бански и показва, че благодарение на хитри техники за позиране тялото може да изглежда съвсем различно, отколкото е в действителност.

Мърсър се сгъва леко, "глътва" корема си, изправя гърба си, опъва опорния си крак и вдига ръцете си нагоре. По този начин тя успява за секунди да създаде илюзията за стройна, атлетична фигура без никакви несъвършенства.
 

"Не позволявайте на интернет да ви убеждава, че бедрата ви изглеждат зле. Снимките в социалните мрежи минават през много филтри", пише тя под публикацията, която получи повече от 70 000 харесвания.

Потребителите в мрежата благодарят на блогърката за честността в коментарите си. "Благодаря ти, че оставаш естествена", "Понякога наистина не се харесвам заради социалните медии", "Благодаря ти, че ни показваш, че това е нормално. Между другото, ти си красива", "Благодаря ти, че акцентираш върху истинските тела и подчертаваш колко много фалшификати има в интернет! Нашата суперсила е да останем себе си!", пишат те.

Превод и редакция: БЛИЦ