Брад Пит е купил нов дом на брега на морето на стойност 40 млн. долара, пише The Wall Street Journal. Новото имение на актьора е построено през 1918 г. и се намира на скалата на Кармел Хайлендс в Калифорния и има богата история.

Проектирано е от емблематичния архитект на XX век Чарлз Съмър Грийн, а в тази къща е живял известният американски писател Даниел Джеймс.

От 1999 г. насам къщата е собственост на Searock - компания, свързана с бизнесмена Джоузеф Ричи, който почина по-рано тази година, информира "Телеграф". 

Къщата е изградена от гранит, има сводести прозорци и покрив от керемиди в средиземноморски стил. Пит е голям почитател на такива къщи.

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!

През май тази година имението в Ню Йорк, в което Брад Пит и Анджелина Джоли са живели по време на брака си, бе обявено за продажба.

Името на купувача не е известно, а имотът е продаден за 13,6 млн. долара.

По-рано стана ясно, че Брад Пит е подарил на бившата си съпруга Дженифър Анистън имението в Бевърли Хилс, където са живели заедно, за 50-годишнината им.

Това беше съобщено през май тази година, въпреки че се е случило още през 2019 г.

Актрисата много съжалява, че не е откупила къщата обратно, затова Пит реши да я изненада като я купи и запише на името на актрисата.