Дъщерята на естрадната прима Йорданка Христова - Ивана Стоичкова, е забранила да й трият бръчките на плаката за юбилейния й концерт. Това каза пред „Телеграф“ самата певица. На полуфинала на „Като две капки вода“ по NOVA тя обяви, че на 21 ноември ще направи юбилеен концерт „Завинаги“ по случай 60 г. на сцената, а ден по-късно показа и плаката за събитието.

Изневяра

За първи път от много години Данчето „изневерява“ на наследницата си за рекламните си снимки. „Тя отдавна отказва да ме снима и ме праща в професионално студио, където има нужните условия“, сподели звездата. Затова се доверила на топфотографа Костадин Кръстев - Коко, който й направил страхотна фотосесия. Дъщеря й се ангажирала с дизайна на плаката и дори забранила да трият бръчките на майка й при обработката на кадрите.

„Няма да я правите като фолкпевиците. Тя все пак е на 80 г., макар да изглежда много добре за годините си“, отсякла Ивана. „Мои приятели, като видяха плаката, ме питаха дали снимката е ретуширана. Не е - при по-внимателно вглеждане могат да се видят бръчиците около очите“, каза още певицата.

Разпиляна

Големият концерт, с който ще отбележи двойния юбилей - житейските 80 и 60 г. на сцената, ще бъде на 21 ноември 2023 г. в зала 1 на НДК. Датата не е избрана случайно - тогава е Денят на християнското семейство, а числото 21 й е любимо - това е дори номерът на улицата на домашния й адрес. „Трудно се навих за този концерт, защото стана много скъпо всичко. Но Евгени Боянов много настояваше, каза: „Как може, колко артисти празнуват 60 г. на сцената, пък и да са още във форма“.

Той обеща да ми помага в организацията. Аз вече имам 5-6 такива големи концерти в НДК за юбилеите, затова сега искам да е по-различно. Имам песни, които държа да изпея, но още обмислям идеята“, сподели Данчето Христова. Тя подготвя два албума - първият „Обич разпиляна“ е с новите песни и ще излезе още на 10 юли, когато стартира турнето „Обич и песен“. Есента ще представи компилация „Най-доброто“ с песни, пренебрегнати през годините. За тогава е планирала да излезе и грамофонна плоча със стари и нови песни, както и биографичната й книга.

Обич и песен

Йорданка Христова ще вземе участие във всички концерти от турнето „Обич и песен“ в страната без големия в НДК. Стартът е на 10 юни в Пловдив, след това са в Стара Загора, Плевен, Русе, Левски, Велико Търново, Варна, Добрич, Созопол и Бургас. На сцената ще излязат още легенди като Мая Нешкова, Роси Кирилова, Тони Димитрова, Мими Иванова, братя Аргирови, Силвия Кацарова, Елвира Георгиева и други.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук