Британецът Шон Ходжсън /57 г./, който има доживотна присъда от 1982 г. за убийството на Тереза Де Симоне, се очаква идната седмица да излезе от затвора, след като ДНК анализ опроверга първоначалните тестове на семенната течност, на базата на които Ходжсън беше обвинен.
Робърт Греъм Ходжсън, както е истинското му име, е обвинен за смъртта на Тереза Де Симоне, открита през ноември 1979 г. удушена в Саутхемптън, на задната седалка на кола, недалече от пъба, в който работела като сервитьорка. Тъй като по онова време ДНК анализът не е съществувал, през ноември миналата година адвокатски екип поиска отново да бъдат анализирани пробите, взети от мястото на престъплението. Резултатите показаха, че семенната течност, открита на задната седалка на колата, не е на Ходжсън. Неговият адвокат Джулиън Янг се надява клиентът му да бъде освободен още в сряда. Казва, че Ходжсън е изключително щастлив, но и е ужасно нервен, защото не знае как ще се оправи навън, след като през тези 27 години светът силно се е променил.
На процеса Ходжсън призна, че е извършил престъплението. В негова защита адвокатите твърдяха, че той е патологичен лъжец. Обвинението тогава беше подкрепено и от факта, че на мястото на инцидента бяха открити следи от кръв на мъж с кръвна група А или АВ, каквато има и Ходжсън – като една трета от мъжете в цял свят, пише “Ютарни лист”. /БЛИЦ