Часове след един от най-ужасяващите атентати в Европа десетки близки и приятели издирват изчезнали след касапницата в Ница хора. Те публикуват техни снимки с молба за помощ и на туит канала #RechercheNice.
Някои от историите там са наистина покъртителни. Млад мъж издирва 4-годишния си син. Той се разхожда на крайбрежната алея във френския курорт заедно с жена си и момченцето, когато ги връхлита камионът.
 
Бащата успява да се спаси, когато секунди по-късно се оглежда за жена си и детето, вижда само нея. Гледката е покъртителна, защото младата жена още стиска връхната дрешка на детенцето, но него го няма. Мъжът се надява някой да е спасил момченцето, разказва още, че го е търсил във всички болници, но то не е било там.


 
Не така трагична е историята на друга млада майка, която се разхожда във фаталния момент заедно с 8-месечното си бебе. След като камионът помита тълпата, тя изпуска за миг количката, а след това осъзнава, че синът й го няма. След цял ден издирване в интернет местни хора водят бебето вкъщи.
 
"У дома сме, той е с мен, не мога да опиша колко много съм щастлива", разказва майката.На същия канал в Туитър се издирва и друга млада жена, която е изчезнала заедно с бебето си. До този момент близките й не знаят дали са живи.