Новородено момиченце „оживя” по време на собствената си кремация. Странната случка се е разиграла в индийския град Висахапатнам, щата Андхра Прадеш, съобщава Yo!Vizag.

В началото на месеца бременна индийка е била приета в частна болница. С цезарово сечение на бял свят се появила дъщеря й. Четири дни по-късно обаче майката чула най-страшната вест – детето й било умряло.

Близки на родилката занесли трупчето на бебето на гробището, където смятали да го кремират. Докато го подготвяли за ритуала обаче, служителите забелязали, че детето мърда. Те настояли пеленачето незабавно да бъде върнато в болницата. Преди това им направило впечатление, че от болницата не са дали на близките смъртен акт.

Шефът на гробището подал сигнал в полицията. Униформените са разпитали родителите на новороденото и са установили, че след разходката си то е настанено в реанимация. Там то е починало и е било погребано в друго гробище.

От частното лечебно заведение обаче заявили, че след първия неуспешен опит бебето да бъде погребано никой не го е връщал обратно в болницата.

Разследването по случая продължава.