След пробива на руските сили в североизточните покрайнини на Бахмут (а тук в града вече се водят боеве), чуждестранните наемници и частите на ЧВК Моцарт започнаха да изтеглят силите си от града. 

Рискът по-нататъшният сценарий на битката в Бахмут да доведе до пълно обкръжение на града и тук да започнат пълномащабни битки се увеличи драстично, пишат чуждестранни медии.

Към момента има информация, че всички подразделения на американската ЧВК Моцарт вече са евакуирани от източната и северната част на Бахмут. Някои чуждестранни наемници все още са тук, но поради силния натиск на руските сили ситуацията се промени драматично, освен това повечето от укрепленията на въоръжените сили на Украйна и наемниците бяха унищожени от танкове и артилерия с голям калибър.

Активното настъпление на руската армия и наемниците от ЧВК "Вагнер" показва, че въоръжените сили на Украйна са загубили инициативата в града. В същото време разгръщането на руските войски едновременно в няколко направления позволява да се разбие общият фронт на Въоръжените сили на Украйна, отваряйки възможност за пробив.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук