25-годишната дипломирана юристка Майра Зулфикар пристигнала в родния Пакистан от Лондон, защото била поканена на сватба. Предполага се обаче, че момичето се наложило да остане в родината си поради ограниченията, свързани с пандемията. И в крайна сметка пътуването й се превърнало в трагедия, съобщава "Сън".

По време на престоя в град Лахор момичето се сближило с 26-годишния Захир Джадун, купонджия от богато семейство.Според слуховете двойката е имала близки отношения. По някое време момчето дори поканило тъмнокосата красавица на парти, където се събрал целият местен елит.

Скоро обаче Майра е намерена мъртва от чистачка в нейния нает апартамент, момичето лежало в локва кръв.По тялото на жертвата са открити следи от изтезания и рани от куршум по врата и рамото. Няколко дни преди смъртта си момичето се свързало с полицията, заявявайки, че Джадун я е отвлякъл с пистолет и я е заплашил да я убие. Младият мъж често публикувал фотографии с оръжия във Facebook.Джадун и негов 28-годишен приятел веднага попаднали под подозрение за убийството. И двамата отрекли вината си, като заявили, че имат алиби.

По-късно обаче мъжът, който е част от богато семейство, казал, че е излъгал и все пак признал за жестокото убийство. Твърди се, че той е извършил зверството, защото Майра отказала да се омъжи за него.Според служителите на реда, разследването се задвижило, когато съкрушеният от мъка баща на момичето се е обърнал към пакистанския премиер Имран Хан. „Имам нужда от справедливост“, заявил родителят.

Превод и редакция: БЛИЦ