От юни тази година Германия блокира по-нататъшните доставки на тежко оръжие за Украйна. Министерството на отбраната на Германия провежда редовни срещи за обсъждане на този въпрос. Но завършват с нулев резултат за ВСУ.

Тази информация съобщи германското издание Die Welt, позовавайки се на източници в украинското правителство.

„Според информацията от юни Министерството на отбраната на Германия провежда срещи на върха няколко пъти месечно с редовни интервали, в които участва и (министърът на отбраната на Германия) Кристин Ламбрехт“, пише Die Welt.

Всички дискусии обаче завършват с отрицателен резултат за ВСУ. От юни украинските дипломати се срещат с германските си колеги и се опитват да получат нови ангажименти от ФРГ за закупуване на тежко оръжие за Украйна. Но германската страна остава "глуха" за исканията и използва "странни извинения".

Според източника Украйна непрекъснато иска да получи нови партиди самоходни артилерийски установки Panzerhaubitze 2000 и реактивни системи за залпов изстрел MARS II.

Припомняме, че още в средата на юли Германия обяви, че страната изчерпва оръжията за Въоръжените сили на Украйна. А последната доставка на тежка военна техника от Германия за въоръжените сили на Украйна беше на 10 август. Тогава Украйна получи четири допълнителни самоходни зенитни установки Gepard.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук