Руският президент Дмитрий Медведев е подписал плана за прекратяване на бойните действия с Грузия. Планът бе изготвен с посредничеството на Франция и включва шест точки за действие, предаде ИТАР ТАСС.
По-рано днес грузинското вътрешно министерство съобщи, че руски войници и бронирани машини все още не са се изтеглили и са на около 40 км от столицата Тбилиси.
Десетина бронетранспортьора са намират на позиция между Южна Осетия и грузинската столица, близо до селища Игоети и Каспи. Снощи те са напуснали окупирания от руските сили град Гори, за да навлязат по-навътре на грузинска територия, отбеляза говорител на вътрешното министерство.

По информация на Би Би Си пет танка и четири бронетранспортьора са влезли в Игоети. Други бронирани машини са разположени в покрайнините на Хачури, в същия район. Нищо не подсказва, че руските войски се готвят да се изтеглят от стратегическият Гори, в който навлязоха на 11 август, отбелязва Франс прес. Руски войски патрулират в пристанищния град Поти, предаде ДПА. /БЛИЦ