Член на президентската охрана е бил ограбен с оръжие през уикенда, според местните правоприлагащи органи. Инцидентът е станал в Калифорния, докато държавният глава на САЩ Джо Байдън беше на събитие за набиране на средства в Лос Анджелис.

В събота, 15 юни, малко след 21:30 часа, полицейското управление на Тустин каза, че служителите са отговорили на обаждане за възможен обир, който се е случил в жилищната общност Tustin Fields 1.

При пристигането служителите открили, че жертвата е член на Сикрет сървис и че чантата му е била открадната, а той е бил заплашен с оръжие. По време на инцидента е имало стрелба, предава Fox News.

Заподозреният не е открит и към момента не е известно дали е бил ранен в резултат на стрелбата, каза полицията. Полицаите са открили част от откраднатите вещи в района.

Междувременно президентът Байдън беше в Лос Анджелис за набиране на средства за кампания в събота вечер. Джордж Клуни, Джулия Робъртс и Барбра Стрейзънд бяха сред присъстващите на звездното събитие, което според някои медии е събрало повече от 30 милиона долара.