Въздушно-космическите сили на Русия атакуваха пунктовете за временна дислокация на 3-та бригада на Националната гвардия в Харков, съобщи министерството на отбраната на Руската федерация.

Според официалния представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, противникът се е намирал на територията на ТЕЦ-3 и Карповската градина.

"Повече от 100 украински националисти бяха убити в резултат на руски военни удари", каза ген. лейтенант Конашенков на редовния си брифинг.

 

 

Припомняме, че по-рано днес Москва съобщи и за унищожаването на украински взвод от американски MLRS HIMARS близо до Харков.

"Впечатлен съм от отношението на момчетата, победата е неизбежна“, написа от своя страна лидерът на ДНР Денис Пушилин в канала си в Telegram. Той каза, че украинските бойци са избягали от Пески, оставяйки боеприпаси и телата на своите колеги.

Тунелите на украинските военни в Пески са били прокопани дори между мазета на къщи, отбеляза ръководителят на ДНР.

"В една от землянките има вражески карти с бойни заповеди на гърба. Така че трибуналът нараства с материални доказателства, с такава доказателствена база за съдиите ще бъде лесно да вземат решения", каза Пушилин.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук