Московският окръжен военен съд не може да продължи гледането на делото за убийството на журналистката Анна Политковска, тъй като държавното обвинение е изгубило веществено доказателство – видеопрезентация, предаде Интерфакс.
Съдът поиска от следствието да бъде предоставено копие от презентацията, посочва РИА “Новости”.
В тази презентация са събрани няколко доказателства: детайлизиране на телефонни разговори на журналистката и подсъдимите, снимки, схеми, карти и видеозаписи, включително кадри от камерите за видеонаблюдение, които са регистрирали влизането и излизането на предполагаемия убиец от входа, в който живееше убитата журналистка от “Новая газета”. Интересното е, че обвинението е убедено, че тази презентация потвърждава вината на подсъдимите, докато защитата смята, че тя оправдава подсъдимите.
Newsru припомня, че Анна Политковска беше застреляна на 7 октомври 2006 г. във входа на сградата в Москва, в която живееше. Като основна следствието приема версията, свързана с професионалната дейност на журналистката. Обвинение за убийството на Политковска е повдигнато на Сергей Хаджикурбанов и на братята Джабраил и Ибрахим Махмудови. На Павел Рягузов пък е повдигнато обвинение за извършено по-рано заедно с Хаджикурбанов престъпление /превишаване на длъжностните правомощия и изнудване/. /БЛИЦ