Кабинетът за сигурност на Израел е одобрил разширяването на военната кампания в Ивицата Газа срещу палестинските радикали. Това съобщи в Twitter армейското радио "Галей ЦАХАЛ".

Израелският телевизионен канал 12 информира, че на следващия етап се планира да се нанесат удари по сгради в Газа, важни за движението "Хамас", включително и тази на финансите. Продължителността на ударите не е уточнена.

The Times of Israel съобщава, че за 3 дни от ивицата Газа са изстреляни над 1300 ракети. Десетки снаряди са изстреляни по посока на жилищни райони, които са успешно прихванати от системата за противовъздушна отбрана "Железен купол". 

Конфликтът между Израел и Палестина ескалира през нощта на 11 май. От Ивицата Газа бяха изстреляни над 160 ракети. Някои от тях са прихванати от системите "Железен купол", други са паднали върху жилищни райони.

Известно е, че има жертви. В отговор Тел Авив започна мащабен обстрел на позициите на "Хамас". Израелските военни започнаха мащабна операция срещу бойци в Ивицата Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че палестинските групи "Хамас" и "Ислямски джихад" ще си платят за ракетните атаки срещу Израел.

Превод и редакция: БЛИЦ