Голяма част от американците, които пият алкохол, смятат, че не е необходимо да чакат вечерта, за да започнат да пият алкохол през деня. Според проучване проведено от английската социологическа агенция YouGov, всеки пети смята, че първата чашка може да се изпие още преди обяд.

В проучването са участвали 2,7 хиляди пълнолетни жители на САЩ. Най-популярното време за първата напитка през уикенда е обядът, посочен от 16% от анкетираните.


Вторият най-популярен отговор е „18:00 часа или по-късно“, който избират 13% от анкетираните. По 10% са посочили пет часа следобед и десет сутринта или по-рано. Освен това, най-ранните часове са били избирани по-често от мъже, отколкото жени (13% срещу 7%).

Най-високият дял на тези, които са готови да пият от сутринта, се оказа във възрастовата група от 25 до 30 години (17%), пише dariknews.bg.

Любителите на бирата и виното се разминават в избора на най-подходящия час за първата напитка. Първите са посочили обяда като най-подходящото време (23%), така мислят и тези, които предпочитат по-силния алкохол (22%). Любителите на виното обаче са свикнали да пият по-късно: пет следобед 13% от анкетираните посочват като най-доброто време за първата чаша.

Като цяло по-голямата част от анкетираните от YouGov не пият алкохол редовно: 33% са само в празнични дни, 26% са свикнали да пият по време на срещи с приятели и партита.

15% от тях пият алкохол всеки уикенд, 9% - повечето вечери през седмицата, 5% - всеки ден, а други 3% казват, че пият всеки път, когато имат възможност.