Периодично, когато се провеждат Летните олимпийски игри, тълкувателите на средновековния ясновидец Нострадамус се активират и отново си спомнят едно от апокалиптичните му пророчества. И тъй като "Летните олимпийски игри 2020" в Япония вече са в разгара си, това означава, че те също попадат под вниманието на почитателите на средновековния пророк.

„Появява се по време на игрите на хекатомбеона“ - Панатенея, най -древният атически празник в чест на богинята Атина; се провеждаше ежегодно през месец Хекатомбеон (15 юли - 15 август). Великите Панатени се провеждат веднъж на всеки четири години. Победителите били награждавани с венци от свещени маслинови клонки и амфори с масло.

Тълкувателите на великия предсказател не бяха без причина привлечени от необичайната дума „хекатомба“, тъй като в преносен смисъл това означава огромни жертви на война, терор, епидемии и други подобни.

Ако вземем предвид, че целият свят сега страда от епидемията от коронавирусна инфекция, тогава летните олимпийски игри в Токио 2020 съвсем органично се вписват в това ужасно пророчество.
„Близо до голямата хилядна ера“ - 2021 г. не е толкова далеч от датата на смяната на хилядолетията, за която Нострадамус пише на своите потомци. Оказва се, че този ред в прогнозата все още е актуален.

„Когато погребаните ще излязат от гробовете си“ - този ред от пророчеството носи още повече мъгла, тъй като това събитие е описано само в библейските източници и предвещава само едно - края на света. Освен това, дори ако някой се опита да интерпретира този фрагмент по различен начин, той все още не предвещава нищо добро за бъдещето.

Пророчествата за края на света от време на време изплуват на определени етапи от историята на човечеството. Много от тези прогнози вече са загубили своя "срок на годност", но хората неизменно продължават да им обръщат внимание. Нещо повече, дори и прогнозите да не се сбъднат, тогава със сигурност ще има такива, които ще дадат на това своето „логично“ обяснение.

Превод: БЛИЦ