Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи тази сутрин, че руската армия се опитва да пробие към Славянск откъм Изюм.

В сутрешния си доклад от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна посочват като атакувани населените места Борохородично, Мазановка и Долина. Тези села се намират между окупирания град Изюм в Харковска област и Славянск, който е под контрола на украинските власти.

Сутрешна сводка: Генералния щаб на ВСУ призна загубата на Лисичанск, а армията на Луганск обяви, че ще настъпва още 300 км ВИДЕО

Украинските военни посочват, че бойните действия продължават без да уточняват за успех или неуспех на двете страни.

Какво още съобщава украинският генерален щаб:

В Краматорското направление руската армия е извършила артилерийска подготовка, форсирала е река Северски Донец и се укрепва в районите на Лисичанск и Белогоровка. Вчера вечерта украинските военни потвърдиха, че Лисичанск е попаднал вече в руски ръце.

В Донецкото направление натискът е по линията Северск - Бахмут.

В посока Харков руските военни се опитват да попречат на ВСУ да започне настъпление.

"Украинската авиация, ракетните и артилерийските части продължават да нанасят неуспешни удари по складове с боеприпаси и по места, където са съсредоточени жива сила и военно оборудване на руските окупатори", твърдят украинските военни.