80-годишният германец Хайнц Б. от Дармщат живее като бездомен, въпреки факта, че има милионно състояние и луксозни имоти. Мъжът яде храна, намерена в боклука, и носи парцали. 

Хайнц за първи път привлече вниманието на журналистите през 2021 г., когато стана известно за богатството му, пише Bild. 

Освен 7 къщи и 2 апартамента германецът имал в банковата си сметка над половин милион евро. Наскоро той реши да използва тези средства, за да закупи друго жилище за 700 хиляди евро.

Интересното е, че милионерът се опитва да купува имоти в района си, за да може да стигне дотам с велосипед и да направи сам ремонт, ако се наложи.

„Майсторите таксуват 55 евро за половин час ремонт“, казва Хайнц и добавя, че повечето от къщите му дори не се отдават под наем, защото това не покрива разходите за поддръжката им.

Пенсионираният електроинженер твърди, че винаги е бил пестелив, затова е свикнал да живее много аскетично.

"Хората изхвърлят достатъчно храна, за да нахранят цяло семейство! Например те купуват пакет колбаси, изяждат един и просто изхвърлят останалото в кошчето. Може да купя малко олио, ако свърши, но повечето от храната намирам в кофите“, казва той.

Германецът получава 3600 евро месечна пенсия, но спестява почти всички пари, защото единствените му разходи са 5 евро за храна и интернет за лаптоп. За мобилен телефон не може да става и дума, защото е „твърде скъп“.

Тъй като Хайнц няма близки роднини, той обмисля да завещае част от имуществото си на хората, които наемат жилища от него.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук