Защитникът герой на "Азовстал" заместник-командирът на полка "Азов" Святослав Паламар с позивна Калина е обърна към Украйна и света с извънредно съобщение. Той заяви, че командването на "Азов" се намира на територията на завода, съобщават УНИАН и Обозреватель.

Паламар в 85-ия ден на войната записа поредното си видео от "Азовстал", с което опроверга фейковете на руската пропаганда за това, че той уж вече е напуснал територията на металургичния комбинат, предавайки се в плен. Калина съобщи, че в момента тече "определена операция".

"Слава на Украйна. Днес е 85-ият ден от войната. Аз и командването се намираме на територията на завода "Азовстал". Продължава определена операция", чийто детайли не мога да разгласявам. Благодаря на целия свят и благодаря на Украйна за подкрепата. Ще се видим", казва Калина.   

Трябва да се припомни, че руските медии и телеграм канали, позовавайки се на воени кореспонденти, съобщиха, че заметсник-командира на полка "Азов" Святослав Паламар е напуснал територията на комбината "Азовстал". По тяхна информация Калина се е предал в плен вечерта на 18 май в 21-:00 часа.  

Превод и редакция: БЛИЦ