Станахме свидетели на ужасни събития за Украйна, когато ранените, обезоръжени защитници на Азовстал и град Мариупол напуснаха бойните си позиции и всъщност бяха изпратени в плен. 

Врагът е нарушил условията на споразумението и се опитва да превърне това в своя победа и да изправи украинските герои пред съда, пише OBOZREVATEL.

Батальон „Архангели на Михаил“ е готов да защити героите на Азовстал и да им осигури правна подкрепа. Това заяви началникът на щаба на Доброволческото формирование № 14 на киевското териториално дружество „Архангели на Михаил“ Андрей Циганков.


Изключително изтощените, едва живи героите на Украйна бяха евакуирани на територии, които в момента все още са окупирани от Русия. Как една такава евакуация се различава от предаването в плен е трудно да се различи.

Основното е, че руските нашественици вече са нарушили условията на споразумението и се опитват по някакъв начин да превърнат този случай в своя собствена победа и да извършат процес срещу украинските герои в най-добрите традиции на НКВД.

Андрий Циганков отправи отворено писмо до министъра на отбраната на Украйна Алексий Резников с предложение да се предостави възможност на украински адвокати да се намесят в случая и да направят всичко, за да спасят пленените.

Превод: БЛИЦ