По случай 6-тата годишнина от обявяването на Декларацията за световен мир бе организиран мирен марш в 77 държави, сред които Австралия, Китай, Германия, Индия, Русия, Южна Африка, Филипините и САЩ. Под мотото „Светът призовава за мир“, събитието бе под егидата на организацията Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) в Южна Корея.

В деня на обявяването на декларацията през 2013 година мирният марш е бил под мотото „Нека всеки човек в света е посланик на мира“. Оттогава всяка година в много държави по света се организира мирен марш, който да почете тази паметна дата. По този начин се утвърждава ролята на всеки отделен човек като част от световната общност, която разпространява културата на мирното съжителство.
В Южна Корея, където през 2013 година е обявена Декларацията за мир, тази година в мирния марш участваха над 150 000 граждани, които също така са част от кампанията „Писмо за мир“.
Ман Хий Лий, директор на HWPL, сподели, еч декларацията има за цел да обедини глобалната общност, която да се основава на принципите на взаимно уважение и мирно съжителство. Тази декларация насърчава всеки да участва в строителството на мира, за да няма производство на оръжие, което отнема животи.“
 Г-н Янг Мин Чунг, генерален директор на организацията International Peace Youth Group (IPYG), която организира кампанията „Писмо за мир“, каза: „Много хора се включват в този проект, защото намират надежда за бъдещето в декларацията за световен мир. Декларацията има за цел да предотврати конфликти и да кара човечеството да се стреми към световен мир. Само за няколко години след обявяването на декларацията ние получихме подкрепа от десетки държави по земното кълбо.“Гражданите на 192 държави са изпратили писма до политически лидери и представители на правителството, както и на президенти и министър-председатели, и в тези писма описват какви очаквания имат от тях за построяването на световен мир.
Посланикът на Гана в Корея, Дифие Агиарко, каза: „Почти няма регион в света, където да няма някакъв конфликт или да назрява такъв. Затова трябва да сме благодарни на HWPL за това, че повежда кръстоносен поход срещу всички войни по света. Ще окуража всеки да напише писмо до законодатели, представители на властта, членове на правителството, на крале и кралици, за да им кажат колко много очакват от тях и възлагат на тях надеждите си за световен мир.“


 
Хуан Хосе Пласенсия, министерски съветник на посолството на Перу в Южна Корея, сподели: „Ако правителството получи само едно писмо, вероятно няма да има шансове. Но ако правителството получи стотици и хиляди писма, то ще усети натиска на гражданското общество за желанието на хората. Затова тези писма са толкова важни – за да се чуе гласът на хората.