Най-известната италианска адвокатка в бракоразводните дела Аннамария Бернардини де Паче беше наказана от Националния адвокатски съвет заради твърде високите хонорари, които е прибирала от клиентите си, съобщава Pronto Sofia.
Съветът наложи забрана за упражняване на адвокатската й дейност в продължение на три месеца.
Това стана след оплакване на четирима от бившите клиенти на превърналата се в телевизионна звезда в Италия адвокатка.
В миналото Бернардини Де Паче беше адвокатка на шоу звездата Мишел Хунцикер в развода й с Ерос Рамацоти, на оперната прима Катя Ричарели в развода й с телевизионния водещ Пипо Баудо, на телевизионната звезда Симона Вентура в развода й с футболиста Стефано Бетарини, на Ромина Пауър в развода й с Ал Бано и др.
При едното от четирите оплаквания срещу нея от страна на бивши клиенти Бернардини беше обвинена, че е надписала 39 000 евро в хонорара си като разноски за „извънсъдебни нужди“. Въпреки че развеждащите се съпрузи постигнали взаимно съгласие и не се стигнало до воденето на процес, адвокатката прибрала този хонорар с претекста, че кантората й е водила кореспонденция със защитата на отсрещната страна с цел изработването на стратегия.
И в другите три случая бившите клиенти на адвокатката звезда се оплакаха, че ги е таксувала извънредно скъпо в графата „извънсъдебни разноски“.
Бернардини е известна в Италия и с това, че е тъща на италианския актьор секс символ Раул Бова. /БЛИЦ