Независимият кандидат за кмет на Скопие, подкрепен от ВМРО-ДПМНЕ, Данела Арсовска обяви победа в кметската надпревара срещу настоящия градоначалник Петре Шилегов от СДСМ, предава македонската редакция на Радио „Свободна Европа“, съобщава Нова Вест.

Арсовска на пресконференцията в щаба си изтъкна, че печели тази трудна битка, в която освен сегашния кмет, неин опонент е бил, както тя каза, премиерът в оставка.

Сътресения в Северна Македония: Премиерът Заев подаде оставка, след като...

„За първи път от 30 години на независима Македония Скопие има жена кмет“, каза Арсовска.

Тя посочи, че черната кампания не ѝ е навредила и че вече може да поеме отговорност за това, което не е направено до момента, пише агенция „Фокус“. Арсовска каза, че сега има нов шанс, от първия ден, посветен да започне работа за превръщането на Скопие в зелен, чист, красив и модерен град.

Според данните на Държавната избирателна комисия на Република Северна Македония, след обработване на 98% от бюлетините, подкрепеният от ВМРО-ДПМНЕ независим кандидат Данела Арсовска печели изборите за кмет на Скопие с 55,05% от гласовете на избирателите (116 805) срещу 41,83% за кандидата на СДСМ Петре Шилегов.