Британският премиер Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ за жилищното строителство, общностите и местното самоуправление, предават световните агенции.

Междувременно към лагера на противниците на оставането на власт на британския премиер се присъедини и главният прокурор на Великобритания Сюела Брейвърмен, която заяви, че "е време“ Борис Джонсън  да си ходи.

„Везните вече се наклониха в полза на това, че министър-председателят - болно ми е да го кажа -  е време да си ходи", каза тя.

Вчера оставка подаде и министър Джон Глен в знак на протест срещу Борис Джонсън, само няколко дни преди правителството да представи проектозакон за „рестартиране" на финансовата система след Брекзит. „Вече не мога да съчетая ангажимента си към ролята и към сектора на финансовите услуги с пълната липса на доверие във Вашето продължаващо ръководство на нашата страна", заяви Глен в писмото си до министър-председателя.

Според експресно проучване на ЮГов 69% от британците смятат, че Джонсън трябва да се оттегли от поста министър-председател.

Ройтерс отбелязва, че в момента, когато мандатът на Борис Джонсън виси на косъм, украинците се надяват, че човекът, когото някои обичат да наричат "Борис Джонсонюк", ще успее да се задържи.

27-годишният Дмитрий Усиков заяви пред агенцията, че Борис Джонсън ще има безплатни напитки в неговия бар, дори ако бъде принуден да напусне властта. “Ще му сервираме всичко безплатно... защото той наистина помогна на страната ни и все още ни помага.“