В самолет на авиокомпания Yemenia Airlines, изпълняващ полет от Кайро за столицата на Йемен Сана, миналия четвъртък е станало сбиване, в което са участвали двама руски дипломати.
Скандалът между руснаците избухнал само половин час след излитането. Пътниците и членовете на екипажа се опитали да успокоят каращите се мъже, но те не се вслушали в увещанията и се нахвърлили един на друг с юмруци.
В резултат единият е получил травма. След като разбрал какво се случва, капитанът на самолета решил да не продължава полета, а да се върне на летището в Кайро, съобщава Saba net. За инцидента се провежда разследване.
Въпреки че не е ясно дали дипломатите са били пияни, с голяма доза на вероятност може да се предположи, че това е било така и алкохолът е повлиял за тяхната агресия, посочва Newsru.
Преди месец в Русия беше решено на борда на самолета да не бъдат пускани пияни пътници. Сега тези, които имат очевидни признаци, че са пияни – говорят неразбираемо или имат неадекватно поведение, може да не бъдат допуснати да излетят.
По данни на руското МВР през 2008 г. по време на полет в руските самолети са станали над 1 500 сбивания. За щастие нито един инцидент не е довел до сериозни наранявания или смърт. Всички хулигани са задържани и са им наложени административни наказания. /БЛИЦ